buiten kijken

Recente berichten

Museumhavencafé Gouda

DSC02504In het parkje bij de Mallegatsluis aan de Schielands Hoge Zeedijk vindt u Museumhavencafé ‘t IJsselhuis, het vroegere Schipperswachtlokaal, dat nu dienst doet als ontvangstruimte, vergaderlokaal en café-restaurant.
‘t IJsselhuis is tevens het startpunt van de Havenwandeling.

Het hele jaar door kunt u hier genieten van een hapje, een drankje en een lekkere maaltijd. In de zomermaanden kunt u terecht op het terras met het mooiste uitzicht op Gouda.

Een plek voor schippers, burgers en buitenlui; een verbinding tussen water, stad en platteland.

Openingstijden 1 november t/m 31 maart:
Vrijdag vanaf 16:00 VrijMiBo aan de haven;
vrijdag vanaf 18:00 een gezellige aanschuifmaaltijd;
zaterdag & zondag 12:00-18:00 dagcafé met bijzonder lekkers.

Voor groepen vanaf 15 personen: open op afspraak.

Koffie
Op onze La Marzocco espresso machine zetten we vol trots espresso’s, cappuccino’s, latte en een gewone koffie van de mex-eco bonen van koffiebranderij Peeze. Een branderij die gaat voor topkwaliteit bonen en de zorg voor de wereld om ons heen.

Sappen
We serveren de Schulp sappen uit Breukelen, gezond fruit zonder toevoegingen voornamelijk afkomstig uit Hollandse boomgaarden.

Bieren
Gulpener op tap, kwaliteitspils uit Limburg van een sympathieke familie brouwerij. Daarnaast kenmerkt de wisselende bierkaart zich door kleine Nederlandse brouwerijen. Er wordt namelijk genoeg bijzonder lekker gebrouwen in Nederland door gepassioneerde brouwers. Ook hebben we altijd bier van Goudsche stadsbrouwerij De Gouden Leeuw in huis. En ja toe, ook altijd een Belgische (echte) geuze, omdat we die zelf lekker vinden.

Sterker Spul
Geen wachtlokaal zonder Schipperbitter. Daarnaast hebben we jonge en oude jenever en een aantal bijzondere likeurtjes, waaronder stroopwafel likeur, Nobeltje en bierlikeur van La Trappe.

Zoet
Lies bakt graag met produkten van molen de Roode Leeuw, aan de overkant van het water. Worteltaart met icing en ouwerwetse kruidkoek zijn haar favorieten. Op reservering ook bijzondere high-tea’s.

Lunch
Kaas van boeren uit de omgeving. Altijd een jong belegen kaas in huis, verder wisselt onze lunchkaart met het seizoen. Osseworst van de Veerstalhoeve.

Aanschuifmaaltijden
Elke vrijdag wordt er een aanschuifmaaltijd georganiseerd. Gezellig samen eten voor een schappelijke prijs.

Diners
Op reservering koken we bijzondere diners, veelal met lokale ingrediënten, maar met technieken van oude en nieuwe tijden.

Feestje/Borrels/Vergadering
Ons lokaal is uitermate geschikt voor feestelijke of zakelijke aangelegenheden. Veel daglicht, fraai terras en een bijzonder uitzicht maken dit een unieke plek.