Menu

Diner
Gek van groentes, lokaal is het toverwoord, om de hoek groeit en bloeit er zoveel moois om mee te koken. Wat er op het bord verschijnt is een ode aan de kleur en verscheidenheid die er dichtbij en verder weg te vinden is. De chef haalt zijn inspiratie van de directe leveranciers en uit zijn verre reizen om de wereld. Zoals het hoort in een schipperswachtlokaal, veel van dichtbij maar ook spanning van ver weg. Het IJsselhuis is altijd een ontmoetingsplaats geweest met vele smaakmakers. Eerst in verhalen, nu ook met waanzinnige gerechten.

3 gangen voor € 33,- (voor, hoofd, zoet dessert of NL kaasplank (supplement 3,50))

4 gangen € 39,- (voor, hoofd, NL kaasplank en zoet dessert)

5 gangen Avontuur € 47,50,- Chef Herman trekt alles uit de kast voor een culinaire avond. Geen keuzestress, alleen per tafel te bestellen.

Voor diner graag reserveren om teleurstellingen te voorkomen (ons lokaal is klein en sfeervol, maar daardoor ook snel vol). Reserveren via dick@duurzamewinkelman.nl of 06-52416920. We koken een wisselend hoofdgerecht (keuze vega of vlees/vis) voor € 19,00.

Vrijdag en zaterdag is er diner open voor publiek, op zondag t/m donderdag is er private dining mogelijk, zie hier.

Bieren
Gulpener op tap, biologisch kwaliteitspils uit Limburg van een sympathieke familie brouwerij en twee wisseltaps. Daarnaast kenmerkt de bierkaart zich door kleine Nederlandse brouwerijen. Er wordt namelijk genoeg bijzonder lekker gebrouwen in Nederland door gepassioneerde brouwers, we veranderen de kaart gerelmatig. En ja toe, ook zijn we gek van Belgische (echte) geuzes. Hieronder de huidige bierkaart.

Lunch

Kleine kaart met streekgerechten. Natuurlijk met echte Goudse kaas, maar ook de wilde gans van Hollands Wild  is te proeven. Ook een verse soep en salade van het moment.

Sterker Spul
Geen wachtlokaal zonder Schipperbitter. Daarnaast hebben we jonge en oude jenevers, korenwijn en een aantal bijzondere likeuren van Zuidam. Ook een stel mooie whisky’s, o.a. Cragganmore, laphroaig, Talisker en Frysk Hinder. Gin van Zuidam, Hendrick’s en Monkey 47.

Koffie
Op onze La Marzocco espresso machine zetten we espresso’s, cappuccino’s, latte en een gewone koffie van de mex-eco bonen van koffiebranderij Peeze. Een branderij die gaat voor de beste bonen en de zorg voor de wereld om ons heen.

Thee
Topkwaliteit thee van Communitea met een persoonlijke boodschap van de gemeenschap uit Sri Lanka. Weet wat je proeft. Natuurlijk Fair Trade en de meeste soorten zijn op biologische wijze geteeld.

Sappen
We serveren de Schulp sappen uit Breukelen, gezond fruit zonder toevoegingen voornamelijk afkomstig uit Hollandse boomgaarden.

Wijnen
Naast bier combineert wijn natuurlijk ook fantastisch met gerechten. Omdat we veel met het seizoen koken veranderen ook de wijnen regelmatig. Altijd 4 open witte wijnen en 4 open rode wijnen. Frans, Nederlands, Italiaans en Zuid-Afrikaans georiënteerd.

Zoet
Lies bakt graag met produkten van molen de Roode Leeuw, aan de overkant van het water. Worteltaart met icing en ouwerwetse kruidkoek zijn haar favorieten. De prijswinnende appeltaart is van Femke en Sander uit Reeuwijk.

Feestje/Borrels/Vergadering
Ons lokaal is uitermate geschikt voor feestelijke of zakelijke aangelegenheden, zie hier. Veel daglicht, fraai terras en een bijzonder uitzicht maken dit een unieke plek.